A művészeti eszköz láttat Téged

Imádom az alkotásokat – legyen az a saját festményem, egy vers, prózai szöveg, idézet vagy akár film – bevinni és használni a művész-coaching folyamatokba!

Hogy miért?

Azért, mert az a saját- és klienseimmel történő munkatapasztalatom, hogy ezek sokkal mélyebbre visznek és gyökerétől irtják ki a bennünk lévő mindennapi nehézségeket okozó problémát, elakadást, legyen az érzésünk szerint kicsi vagy hatalmas, traumából fakadó vagy transzgenerációs.
Sok mindent elárulnak tudattalanunkról azok a képek, szavak, mondatok, amelyek egy “előhívó szó” hatására, gondolkodás nélkül törnek felszínre belőlünk.
Hoztam egy ASSZOCIÁCIÓS TESZT-et, mely ezen az alapon működik. Ha van kedved csináld meg, nem kell hozzá semmi extra, csak, ami ott van a környezetedben, vagyis: papír, íróeszköz, nyugodt körülmény

Fontos: a válaszokon ne gondolkozz sokáig, írd le nyugodtan azokat a hangulatokat, képeket, színeket, szavakat, amelyek elsőre az eszedbe jutnak!
Ne félj, nincs rossz válasz! Kezdhetjük?

Feladat: Írd le egymás alá azt a három állatot, amelyik a legkedvesebb neked. Figyelem, a sorrend fontos! Első helyre azt az állatot írd, amelyiket a legjobban szereted, és így tovább.

Feladat: Írd le, mi jut eszedbe az erdőről. Írhatsz csak szavakat felsorolás szerűen, de kerek mondatokat is. Ahogy jólesik.

Feladat: Írd le, milyen a tenger. Hasonlóképpen a második feladathoz, mindegy, hogy megfogalmazott mondatokat, vagy csak szavakat írsz.

Feladat: Nevezz meg egy forró italt. Írd le, milyennek érzed, milyennek látod ezt az italt. Írd le, szereted-e, és milyen gyakran fogyasztod, fogyasztanád legszívesebben.

Feladat: Képzelj el egy fehér falat. Mi jut eszedbe róla? Írd le!

Kapcsolódó cikkek

Fedezd fel önmagad és a világot fenntartható módon!

A fenntarthatóság nem csupán egy divatos szó, hanem egy életmód és szemlélet, amely segít megőrizni a bolygónkat a jövő generációi számára. Az egyre növekvő fogyasztói társadalom és a természeti erőforrások kimerülése miatt egyre nagyobb hangsúlyt kell fektetni a fenntartható megoldásokra.

Tovább olvasom »

Miért fontos ÖnMAGunkat szeretni?

Ma erre keressük a választ!
Az önszeretet nem önzőség!
Sokkal inkább az a belső békesség és elégedettség, amely lehetővé teszi, hogy jól érezzük magunkat a bőrünkben, és nyitottak legyünk mások iránt is.

Tovább olvasom »

Vedd fel velem a kapcsolatot!

TELEFONSZÁMOM: 06305265774    EMAIL CÍMEM: info@alkotoanyu.hu    Lépj be a Facebook csoportomba is!

Kapcsolati form

Coaching kártyáimat ITT TUDOD MEGRENDELNI.

Ft