Miért fejleszd az önbecsülésed?

Az önbecsülés az, ahogyan magadról gondolkodsz és érzel.Az önbecsülés befolyásolja a hangulatodat, a döntéseidet, a kapcsolataidat és a teljesítményedet.
Ha magas az önbecsülésed, akkor pozitívan látod magad, és bízol a képességeidben. Ha alacsony az önbecsülésed, akkor negatívan ítéled meg magad, és kételkedsz a saját értékedben.

Az önbecsülés nem állandó, hanem változhat az életünk során. Néha magabiztosnak és elégedettnek érezhetjük magunkat, máskor pedig bizonytalannak és elégedetlennek. Az önbecsülésünket befolyásolhatják a külső tényezők, mint például a család, a barátok, a társadalom, a média, a kritika vagy a sikerek és kudarcok. Azonban az önbecsülésünket nem csak ezek határozzák meg, hanem az is, hogy hogyan reagálunk ezekre a tényezőkre, és hogyan kezeljük az érzéseinket.

Az önbecsülés fejlesztése fontos, mert számos előnnyel jár. Ezek:


– Az önbecsülés javítja az önbizalmat, az önmegvalósítást, az önérvényesítést, az önszeretetet és az örömöt.
– Az önbecsülés segít abban, hogy jobban megismerd magad, elfogadd az erősségeidet és a gyengeségeidet, és hű maradj az értékeidhez.
– Az önbecsülés erősíti a kapcsolataidat, mert ha szereted magad, akkor könnyebben szerethetsz másokat, és el tudod fogadni a szeretetüket.
– Az önbecsülés növeli a teljesítményedet, mert ha hiszel magadban, akkor többet mersz vállalni, kockáztatni, tanulni és fejlődni.

Az önbecsülés fejlesztése nem mindig könnyű, de lehetséges!Az önbecsülés fejlesztése egy folyamat, ami időt, energiát és elkötelezettséget igényel. Nem kell tökéletesnek lenned, csak annak, aki vagy!
Ha szereted és elfogadod magad, akkor mások is szeretni és elfogadni fognak.
Az önbecsülésed a legnagyobb ajándék, amit magadnak adhatsz. Éld meg a saját értékedet, és légy boldog!

Várlak szeretettel, ha dolgoznál ezen!

A fejlődésed szolgálatában a Te Lélekemelőd:
Takács Timi Női Mentor
Life-, művész-coach, Alkotóművész

Kapcsolódó cikkek

Fedezd fel önmagad és a világot fenntartható módon!

A fenntarthatóság nem csupán egy divatos szó, hanem egy életmód és szemlélet, amely segít megőrizni a bolygónkat a jövő generációi számára. Az egyre növekvő fogyasztói társadalom és a természeti erőforrások kimerülése miatt egyre nagyobb hangsúlyt kell fektetni a fenntartható megoldásokra.

Tovább olvasom »

Miért fontos ÖnMAGunkat szeretni?

Ma erre keressük a választ!
Az önszeretet nem önzőség!
Sokkal inkább az a belső békesség és elégedettség, amely lehetővé teszi, hogy jól érezzük magunkat a bőrünkben, és nyitottak legyünk mások iránt is.

Tovább olvasom »

Vedd fel velem a kapcsolatot!

TELEFONSZÁMOM: 06305265774    EMAIL CÍMEM: info@alkotoanyu.hu    Lépj be a Facebook csoportomba is!

Kapcsolati form

Coaching kártyáimat ITT TUDOD MEGRENDELNI.

Ft