Erőteljes önismereti módszer nőknek – Interjú Alkotó Anyuval

Minden nő életében lehetnek rövidebb vagy hosszabb időszakok, amikor a mindennapokat beárnyékolja az önbizalomhiány és a rohanó világban való megfelelési kényszer. Mindannyian vágyunk a boldog, stresszmentes életre, ennek apropóján Takács Timi Női Mentorral, Kreatív-coach-al beszélgettem.

Női mentorként mi a feladatod és hogyan indultál el ezen az úton, hogy nő társainknak segítesz?


A női mentor szerep a saját nőiességemből fakad, úgy érzem, hogy nőként a nőkkel tudok szorosan kapcsolódni, bele tudom magam helyezni az adott helyzetükbe és a saját megélt tapasztalataim által át tudom segíteni őket a nehézségeken. Ezáltal tudok segíteni hölgy társaimnak abban, hogy megtalálják a saját belső egyensúlyukat. A küldetésem, hogy a kreatív művész-coaching által vezessem a nőket a saját belső egyensúlyuk felfedezéséhez. Ez nagyon sokrétű, a foglalkozások alkalmával szó esik az önbizalomhiányról, az én-idő megteremtéséről, a család és munka egyensúlyáról, a környezet formáló hatásáról és sok olyan témáról, amely befolyással van ránk. Ehhez társul a művészet, illetve ezen belül a festészet. Az alkotásnak számos pozitív hatása van, elkezdve a flow élmény átélésétől, az önbizalmon át, a türelem megtapasztalásán keresztül, a teremtő élmény megéléséig. Így alkottam meg a Takács-Művész-Coachingot©, egy saját módszert, mely az Alkotó Anyu brandben teljesedik ki, és amely sok nőnek segítségére volt már.

Ezek alapján az önismeret és az alkotás hol találkozik?


Saját élethelyzeteink megválaszolására remek eszköz az alkotás, a képkártyákkal való munka, melyeket kifejezetten erre a célra fejlesztettem ki, hogy pl. az asszociációk által tegyenek meg lépéseket a tanfolyamon résztvevők a saját önismereti útjukon. A kettő ott találkozik, hogy a képek, a művészet és az alkotói folyamat által sokkal mélyebbre tudunk menni, mintha csak a megoldásfókuszú kérdésekkel dolgoznánk. A művészetterápiás eszközök a tudatalattira hatnak és onnan hoznak fel olyan érzéseket, gondolatokat és élményeket, melyek segítenek a válaszok megtalálásában. Mindenki egy vagy inkább több elakadással, megoldandó feladattal érkezik a foglalkozásra, melyek gyökérokait ezen eszközök segítségével elő tudjuk ásni.

Többször találkoztam már a felületeiden általad tartott workshopokkal. Miről szólnak ezek a workshopok, hogyan kell elképzelni?


Tartok többek között önismereti foglalkozásokat, melyeken egy-egy téma kerül a fókuszba. Legutóbb például arról beszéltünk, hogy hogyan függ össze az önismeret és az alkotás. De volt már korábban fókuszban a nőiesség, a kiégés vagy a szégyenérzet, illetve édesanyáknak a munkába való visszatérés segítése is.
Van egy másik vonala a workshopoknak, amit kifejezetten a segítő szakmában tevékenykedőknek- pszichológusoknak, coachoknak, trénereknek, kineziológusoknak, szoma drámát végzőknek vagy éppen családállítóknak – tehát gyakorlatilag a kollégáimnak tartok. Ezeken a workshopokon kifejezetten az általam festett – Színes Hangulatok és Színes Érzések – asszociációt segítő, kreatív képkártyacsomagok használatára fókuszálunk, illetve a módszertanra, melyet én is használok a praxisomban az üléseken. Nem csak elméleti tudást adok át, hanem a workshopon mindenki saját élmény alapúan elvégzi a gyakorlatokat, ami azt jelenti, hogy minden segítő szakember a saját megoldandó feladatán dolgozik ezeken az alkalmakon.
Elsődleges felülete a workshopoknak az online tér. Bár mostanában nyitok az élő, személyes workshopok felé is, szeptember végén tartottam pl. 8 pszichológusnak egy családsegítő szolgálatban, illetve október közepén pedig 16 főnek, akik egy gyászfeldolgozó csoport tagjai voltak. Egy kolléga felkérésére vittem nekik pár gyakorlatot, melyek segítették őket az önbizalmuk erősítésében, a jövőbeni céljaik megtervezésében és megvalósításában. Úgyhogy a jövőben egyre inkább szeretném a személyes kapcsolódást is megélni, lehetővé tenni.

Kinek tudsz a leghatékonyabban segíteni?


A leginkább azoknak, akik nyitottak egy hiánypótló és nagyon erőteljes önismereti módszer megtapasztalására és hajlandók rálépni az önismereti út olykor rögös, energiát, időt nem kímélő, de csodálatos eredményeket nyújtó útjára. Elsődlegesen Nőknek és Édesanyáknak. Illetve a pályatársaknak, kollégáknak, mert garantálom – és a visszajelzések is ezt támasztják alá – hogy az általam használt módszertan még színesebbé és hatékonyabbá teszi a közös munkát az ügyfelekkel. A Facebookon és a weboldalon mindig elérhetőek az aktuális workshopok, várok mindenkit szeretettel, aki nyitott a kreatív eszközökkel való munkára és ezáltal a válaszok megtalálására.

Forrás: Csak pozitívan – A tudatos ember magazinja

Kapcsolódó cikkek

Fedezd fel önmagad és a világot fenntartható módon!

A fenntarthatóság nem csupán egy divatos szó, hanem egy életmód és szemlélet, amely segít megőrizni a bolygónkat a jövő generációi számára. Az egyre növekvő fogyasztói társadalom és a természeti erőforrások kimerülése miatt egyre nagyobb hangsúlyt kell fektetni a fenntartható megoldásokra.

Tovább olvasom »

Miért fontos ÖnMAGunkat szeretni?

Ma erre keressük a választ!
Az önszeretet nem önzőség!
Sokkal inkább az a belső békesség és elégedettség, amely lehetővé teszi, hogy jól érezzük magunkat a bőrünkben, és nyitottak legyünk mások iránt is.

Tovább olvasom »

Vedd fel velem a kapcsolatot!

TELEFONSZÁMOM: 06305265774    EMAIL CÍMEM: info@alkotoanyu.hu    Lépj be a Facebook csoportomba is!

Kapcsolati form

Coaching kártyáimat ITT TUDOD MEGRENDELNI.

Ft